Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwe zorgkaart Mol kan samen met gele doos jouw leven redden

Alle 65-plussers, chronisch zieken en personen met een beperking krijgen vanaf 17 januari een gratis zorgkaart om medische gegevens te bewaren. Deze zorgkaart bevat alle belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten. Als aanvulling op de gele doos in de koelkast stop je deze handige zorgkaart in je portemonnee.

Op die manier zijn de hulpdiensten meteen op de hoogte van jouw medische toestand, ook als je niet thuis bent. Afhalen van de zorgkaart kan bij de apotheek of bij de onthaal- en informatiebalie welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 28 Mol.

Sinds 2021 verschijnt de gele doos in meer en meer koelkasten in onze gemeente. In de doos vind je alle essentiële medische info voor de hulpdiensten die aan huis komen. Om ook buitenshuis de nodige info snel aan de hulpdiensten te bezorgen, stellen we een zorgkaart in bankkaartmodel ter beschikking.

Afhalen bij apotheker of balie

Je haalt de zorgkaart vanaf 17 januari gratis af bij de apotheek of bij de onthaal- en informatiebalie welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 28.

Samenwerkingsverband

Het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen lanceerde in 2021 de gele doos met steun van Welzijnszorg Kempen en de provincie Antwerpen. In samenwerking met de seniorenraad en eerstelijnszone Baldemore werd de gele doos ook in onze gemeente gerealiseerd. Het gemeentebestuur vult dit project zelf aan met de zorgkaart.

Als ‘Gezonde Gemeente’ ondersteunt Mol initiatieven die inzetten op gezond ouder worden. Met de gele doos en de zorgkaart dragen we bij tot kwalitatieve zorg voor elke inwoner.

Deel dit artikel